5 Balinese traditionele ceremonies die je niet mag missen

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Over strandtoerisme en uitgaansgelegenheden gesproken, Bali is ongeëvenaard. Er zijn zoveel plekken die je op dit eiland kunt verkennen. Van gezinsattracties, strandclubs, bars, pubs tot charmante stranden die uw vakantie zo leuk maken.

Bali staat inderdaad bekend als badplaats en nachtleven. Bali staat echter ook bekend als een plaats met veel zeer unieke traditionele ceremonies en is jammer om te missen.

Bali heeft veel toeristisch en cultureel potentieel. Geen wonder dat het eiland, ook wel het Eiland van de Goden genoemd, nooit leeg is van toeristen. Wil je een andere kant van Bali zien? Beleef een spannend moment door de volgende 5 traditionele ceremonies op Bali te bekijken.

1. Ngaben-ceremonie

Ngaben is een crematieceremonie op Bali die wordt uitgevoerd om het lijk te voltooien. Deze traditionele ceremonie is onderverdeeld in verschillende soorten, namelijk Ngaben Sawa Wedana, Ngaben Asti Wedana en Private.

De Ngaben ceremonie zal niet altijd plaatsvinden en vind je op Bali. Dit wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de economie. Gezien de grote kosten die gemaakt zullen worden voor de Ngaben ceremonie, kunnen niet alle Balinezen deze ceremonie uitvoeren voor de familie van de overledene.

Gewoonlijk wordt de Ngaben-ceremonie binnen 3-7 dagen gehouden. In feite zijn er ook voorbereidingen die tot een maand duren, en de lichamen worden bewaard tot het moment dat de begrafenissen plaatsvinden. Dit type wordt ook wel Ngaben Sawa Wedana genoemd.

Een ander type Ngaben dat vaak op Bali wordt gedaan is Ngaben Asti Wedana, waar eerst het lichaam is begraven zodat later alleen de botten worden verbrand. De uitvoering van deze crematie werd uitgevoerd om lang te wachten omdat de familie in de problemen zou kunnen komen met kosten of bindende dorpsgebruiksregels.

Terwijl de privéceremonie is voor degenen die in het buitenland zijn gestorven, ver weg, of van wie de lichamen niet konden worden gevonden. Deze traditionele ceremonie op Bali is inderdaad onvoorspelbaar. Je zult geluk hebben als je deze traditionele ceremonie op Bali kunt aanschouwen terwijl je op Bali reist.

2. Melasti-ceremonie

Melasti is de volgende grote ceremonie die elk jaar routinematig wordt gehouden. Meestal wordt de Melasti-ceremonie drie dagen voor de Nyepi-viering gehouden. Het bestaan ​​van de Melasti Ceremonie is bedoeld als zelfreiniging voor de Hindoe bevolking op Bali. Ze zullen verschillende heilige waterbronnen bezoeken, zoals meren, bronnen, tot de zee waarvan wordt aangenomen dat deze de bron van de eeuwigheid of Amerta bevat.

Tijdens dit evenement zullen hindoeïstische belanghebbenden wijwater op de hoofden sprenkelen van iedereen die komt. Het doel van deze besprenkeling is om al het vuil en slechte dingen in het lichaam af te werpen, zodat de ziel en het lichaam weer zuiver zijn.

Oh ja, als je getuige wilt zijn van deze traditionele ceremonie, kom dan 3 of 4 dagen voordat de Nyepi-viering wordt gehouden op het eiland Bali. Je kunt ervoor kiezen om te overnachten in hotels die dichtbij grote hindoetempels liggen in verschillende gebieden, zoals Kuta of Uluwatu.

3. Saraswati-ceremonie

De volgende ceremonie die je kunt ontmoeten als je op Bali bent, is de Saraswati-ceremonie. In tegenstelling tot Ngaben, een ceremonie voor de dood, is Saraswati een ceremonie om de wetenschap te vieren. Deze ceremonie wordt uitgevoerd om Dewi Saraswati te aanbidden of te verheerlijken, die wordt verondersteld kennis op aarde te brengen om iedereen in de wereld slim en opgeleid te maken.

Tijdens de Saraswati-ceremonie wordt meestal gebeden voor alle dingen die met wetenschap te maken hebben, zoals boeken en geschriften. Dit evenement bevat ook artistieke uitvoeringen zoals dansen, verhaallezingen en een literatuuravond die de hele nacht duurt. De Saraswati-ceremonie wordt eens in de 210 dagen gehouden met behulp van Balinese kalenderberekeningen op zaterdag Umanis Watugunung.

4. Omed-Omedaanse ceremonie

Als je getuige wilt zijn van een werkelijk unieke ceremonie op Bali, kom dan achter Nyepi aan. Meestal is er een Omed-Omedan-ceremonie die plaatsvindt in het Banjar Kaja-gebied, Sesetan, Denpasar, Bali. Deze ceremonie begint met een massagebed in de tempel.

Vervolgens gaan twee groepen ongehuwde jongeren en vrouwen met een leeftijdscategorie van 18-30 jaar tegenover elkaar staan. Meestal zullen er een jonge man en vrouw zijn die naar voren komen en dan overgoten worden met water. Ze zullen proberen met elkaar te vechten en soms zullen ze elkaar kussen.

De Omed-Omedaanse traditie zou al tientallen jaren bestaan ​​en wordt tot nu toe nog steeds in stand gehouden door met name inwoners van Denpasar. Als je deze unieke ceremonie wilt meemaken, kun je onderdak zoeken in hotels in de buurt van Denpasar.

Wonderful Indonesia

5. Mekare-Kare

Voor mannelijke bewoners in het Tenganan-gebied, Karangasem, Bali, is de Mekare-Kare-ceremonie een evenement om hun grootsheid te tonen. Ze zullen vechten en er alles aan doen om de oorlog te winnen met hun wapen is pandanbladeren met scherpe doornen. Deelnemers aan deze ceremonie krijgen een pandanblad en een schild als beschermer.

Mekare-Kare wordt elk jaar opgevoerd ter ere van Indra, de hindoeïstische oorlogsgod. Door deze ceremonie uit te voeren, zouden alle mannen in het dorp als sterk en in staat tot oorlog worden beschouwd. Deze ceremonie zal gewoonlijk begin juni van elk jaar worden gehouden.

Alle traditionele evenementen hierboven klinken interessant, toch? Om het direct te kunnen zien, moet je eerst naar Bali. Maar eerst, bezoek de website van Wonderful Indonesia voor alle informatie die je nodig hebt over toerisme op Bali.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *