5 Spannende snorkelplekken in Wakatobi die toeristen moeten proberen

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Wakatobi Regency is een van de regio’s in de provincie Zuidoost-Sulawesi die momenteel in opkomst is. Dit gebied is een van de populaire toeristische bestemmingen in Indonesië geworden omdat het spectaculaire onderwaterschoonheid biedt. Ongetwijfeld bezoeken veel toeristen hier om uit de eerste hand getuige te zijn van de schoonheid van de koraalriffen die typerend zijn voor deze archipel.

Wakatobi is opgenomen in het cultureel erfgoed van UNESCO en heeft verschillende interessante snorkelplekken die het proberen waard zijn. Voor degenen onder u die van duiken houden, mis de volgende snorkelen in Wakatobi attracties niet.

1. Sombu-strand

Sombu Beach is een van de duikplekken van Wakatobi en ligt op Wangi-Wangi Island, precies in het noorden van het eiland. Dit strand ligt op 20 minuten van het centrum van Wangi-wangi District en op 30 minuten van Matahora Airport.

Sombu Beach heeft een betoverende onderwaterschoonheid met verschillende kleurrijke koraalriffen. Bovendien kunnen bezoekers die willen snorkelen direct vanaf de pier lopen en worden ze meteen begroet door een panoramisch uitzicht op helder water met koraalriffen en koel zeeleven.

2. Onemohute

Nog steeds op Wangi-Wangi Island, is er nog een coole snorkelplek die bezocht moet worden, genaamd Onemohute. Deze plaats ligt vlakbij het centrum van Wangi Wangi District in het zuidwesten van het eiland, en de wateren bevinden zich tussen Wangi Wangi Island en Kapota Island.

Het hier gepresenteerde onderwaterlandschap is nog steeds erg natuurlijk en biedt kleurrijke koraalriffen en ander prachtig zeeleven. Daarnaast kunnen bezoekers ook verschillende andere zeedieren zien, zoals dolfijnen die in deze wateren leven.

3. Hoga-eiland

Een andere interessante snorkelplek in Wakatobi is Hoga Island, dat is opgenomen in het bestuur van Ambeua Raya Village, Kadelupa District. Om dit eiland te bereiken, zijn er verschillende boten die gehuurd worden vanaf de pier bij Wanci, Wangi-Wangi Island. Op dit eiland zijn er ook verschillende homestay-faciliteiten voor bezoekers.

De charme van de zee rond dit kleine eiland is ook geweldig met zeer helder water. Niet alleen dat, er zijn hier ook verschillende koraalriffen te zien en natuurlijk met verschillende soorten kleurrijke zeevissen.

Wonderful Indonesia

4. Tomia-eiland

Ten zuiden van Wakatobi Regency ligt Tomia Island, dat is verdeeld in twee subdistricten, namelijk East Tomia District en Tomia Induk. Dit eiland is vrij breed en heeft heuvels die een zeer koel natuurlijk landschap bieden.

Wat daarnaast beroemd is om Tomia Island is natuurlijk het panorama van helder water en onderwaterschoonheid vol koraalriffen. Bezoekers die snorkelen kunnen natuurlijk ook in contact komen met de kleine vissen die hier leven.

5. Binongko-eiland

Richting het zuidoostelijke puntje van Wakatobi Regency ligt het eiland Binongko, een van de grote eilanden in Wakatobi. Omdat het zich echter op het uiterste puntje van Wakatobi bevindt, duurt het 5-6 uur om vanaf Wangi-Wangi Island naar dit eiland te komen.

De charme van dit eiland is geweldig met het onderwaterlandschap zo geweldig, vergezeld van zeeleven en koele koraalriffen. Maar niet alleen dat, dit eiland heeft ook verschillende historische rondleidingen door het voormalige Binongko-koninkrijk.

Nou, dat is een reeks coole snorkelplekken in Wakatobi Regency, een van de beste duikplekken ter wereld. Voor degenen onder u die een vakantie naar Wakatobi plannen, dan moet u deze plekken proberen. Voor degenen die niet willen snorkelen, kunt u andere tours proberen. Voor meer informatie kunt u zoeken op de Wonderful Indonesia website.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *